Uitgaan op Mallorca

Of je nu op zoek bent naar een gezellige bar, een trendy club of een romantisch restaurant het is op Mallorca te vinden.

Elke badplaats heeft zijn restaurantjes en terrasjes. Voor een ruim aanbod aan goede diskotheken gaan toeristen vaak naar Palma de Mallorca of El Arenal. Hier kan men het hele jaar door tot in de vroege ochtend uitgaan in de leukste bars en clubs. Door je een beetje in te lezen in de dresscode en sluitingstijden van verschillende mogelijkheden, kun je ervoor zorgen dat je een onvergetelijke avond uit hebt op Mallorca.

De leukste plaatsen om uit te gaan op Mallorca

Er zijn verschillende plekjes op Mallorca waar je terecht kunt voor een gezellige avond uit. Hieronder geven we een aantal voorbeelden:

 • Palma de Mallorca: De hoofdstad van het eiland is een populaire bestemming voor een avondje uit. In het historische centrum van de stad vind je tal van bars en clubs, waaronder enkele grote clubs zoals Tito’s en Pacha. Ook voor een romantisch diner ben je hier aan het juiste adres, met tal van restaurants in allerlei prijsklassen.
 • Magaluf: Deze badplaats aan de westkust van het eiland staat bekend om zijn uitbundige uitgaansscène. Hier vind je voornamelijk bars en clubs waar veel gezelligheid en sfeer is. Vooral in de zomermaanden is Magaluf een populaire bestemming voor jongeren die op zoek zijn naar een feestvakantie. Een aanrader is natuurlijk Club The Office.
 • Santa Ponsa: Deze badplaats aan de zuidwestkust van het eiland is iets rustiger dan Magaluf, maar biedt wel volop gelegenheid voor een gezellige avond uit. Neem een kijkje bij het plein of de Plaza hier vind je elke avond entertainment met voornamelijk bars en restaurants, maar ook een aantal clubs.
 • Alcudia: Deze badplaats aan de noordkust van het eiland is vooral geschikt voor een gezellige avond uit in een rustige sfeer. Hier vind je voornamelijk bars en restaurants, en enkele gezellige clubs.
 • El Arenal: In dit plaatsje vindt je feestcafe’s en clubs, El Arenal heeft een discobus als vervoer, hier kan u opstappen om net buiten de stad naar BMC te gaan, de grootste discotheek op Mallorca te gaan.

Uitgaan in El Arenal

El Arenal is dé uitgaansstad van Mallorca. Elke zomer komen duizenden jongeren uit voornamelijk Nederland, maar ook Engeland en Duitsland hier voor een échte zon en feest vakantie. Het aanbod van diskotheken en cafes is enorm. Populaire plekken voor de Nederlandse feestgangers zijn feestcafe’s en clubs als de Heeren van Amstel, Veronica, 538, Shooters en Riu Palace. Een ware belevenis is uitgaan in de grootste diskotheek van Mallorca, BMC. BMC ligt buiten El Arenal, maar elke avond maken vele feestgangers gebruik van de discobus die je veilig en snel heen en weer brengt.

Uitgaan in Palma de Mallorca

Onder de wat oudere jongeren is uitgaan in Palma de Mallorca meer in trek. Palma is een leuke uitgaansstad met een groot aanbod aan bars, restaurants en clubs. Voor ieder wat wils dus en het nachtleven gaat hele jaar door tot in de vroege ochtend. Rondom de boulevard zijn de meeste diskotheken en feestcafe’s te vinden. Wilt u onder het genot van een drankje genieten van Jazz of Flamenco zijn in de wijk La Lonja een hoop leuke gelegenheden te vinden. Een aanrader daar is bijvoorbeeld Abaco, een populaire cocktailbar gevestigd in een 17e eeuws paleis.

Tips voor een geslaagde avond uit op Mallorca

 • Maak vooraf een plan: Er zijn zoveel bars, clubs en restaurants op Mallorca, dat het moeilijk is om een keuze te maken. Het is daarom verstandig om vooraf een plan te maken waar je naartoe wilt gaan. Zo voorkom jedat je tijd verspilt aan het zoeken naar een geschikte plek voor een avondje uit. Natuurlijk is het niet altijd van belang, een wandeling om opzoek te gaan naar een leuk tentje is natuurlijk ook heel fijn
 • Reserveer tijdig: Veel restaurants op Mallorca zijn in de zomermaanden vaak volgeboekt. Het is daarom verstandig om tijdig te reserveren, zodat je zeker bent van een plek. Ook voor sommige clubs en bars is het verstandig om een tafel of entreeticket te reserveren. Veel clubs en restaurants staan inmiddels op Google met alle benodigde informatie.
 • Dresscode: Veel clubs en bars op Mallorca hebben een dresscode. Houd hier rekening mee als je uitgaat, anders riskeer je dat je niet naar binnen mag. Denk hierbij vooral aan sport- of badkleding.
 • Let op de openingstijden: Mallorca is een toeristische bestemming, dus veel bars, clubs en restaurants zijn al vroeg gesloten. Houd hier rekening mee als je uitgaat, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan. Soms sluiten de deuren al voor de sluitingstijd en mogen alleen de mensen die al binnen waren blijven zitten.
  Vergeet niet om te genieten: Uiteindelijk gaat het om het genieten van een gezellige avond uit op Mallorca. Probeer dus niet te veel te plannen en laat je verrassen door de sfeer en gezelligheid van het eiland. Soms is dat wandelingetje op zoek naar een goed plekje ook een waar genot.