De natuur op Mallorca

Mallorca is een eiland met een rijke diversiteit aan natuur dit maakt het een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en vogelaars.. Van de bergen van Seirra de Tramuntana tot de kustlijn en de bossen van s’Albufera, het eiland biedt prachtige natuurparken waar je de unieke flora en fauna van het eiland kunt ontdekken. Voor natuurliefhebbers is Mallorca een waar paradijs met veel te ontdekken. Dus als je op zoek bent naar een vakantie vol avontuur en ontspanning in de natuur, dan is Mallorca zeker een aanrader.

De bergen van Mallorca

De bergen van Mallorca, ook wel de Serra de Tramuntana genoemd, zijn een van de hoogtepunten van het eiland. Deze bergachtige regio strekt zich uit over meer dan 90 km en biedt een grote variatie aan landschappen, van rotsachtige kustlijnen tot groene dalen en hoge pieken. Hier kun je genieten van adembenemende uitzichten, wandelen langs rustige bergpaden en ontdekken van de unieke flora en fauna van het eiland.

De kust van Mallorca

Mallorca heeft een prachtige kustlijn van meer dan 500 km, met een grote diversiteit aan stranden en baaien. Van de rustige, afgelegen stranden tot de drukke, gezellige badplaatsen, er is voor ieder wat wils. De kust van Mallorca is ook een belangrijk gebied voor de bescherming van de zeevogels, waaronder de zeldzame roerdomp, de zwarte steltkluut en de grote stern.

De bossen van Mallorca

Mallorca heeft ook een rijke diversiteit aan bossen, waaronder de bosgebieden van de natuurparken Sierra de Tramuntana en S’Albufera. Deze bossen zijn de thuisbasis van veel unieke planten- en dierensoorten, waaronder de mallorcaanse steenuil, de mallorcaanse wilde kat en de mallorcaanse goudhamster.

De natuurparken van Mallorca

Mallorca heeft ook een aantal prachtige natuurparken, waaronder het Nationaal Park Serra de Tramuntana, het Nationaal Park Mondrago en het Nationaal Park Cala Millor. Deze natuurparken bieden een geweldige mogelijkheid om de natuur van het eiland te ontdekken en te genieten van de prachtige landschappen en de unieke flora en fauna, zo biedt elk van de parken zijn eigen charmes.

Parque Natural de s’Albufera

Bossen en moerassen

Het Parc Natural de s’Albufera is een van de grootste natuurgebieden op Mallorca en is gelegen in de buurt van de stad Alcudia. Het park is een belangrijk vogelreservaat en herbergt vele soorten vogels, waaronder ooievaars, roerdompen en visarenden. Het park is boosachtig maar heeft ook  wieren en moerassen en biedt een unieke kijk op de natuur van Mallorca.

Parque Natural de s’Albufereta

Moerassen en strand

Het Parc Natural de s’Albufereta ligt aan de andere kant van Alcudia. Het park is kleiner en heeft minder bos, en heeft vooral moerassen en een strand.

Parque Natural de Mondragó

Kust en stranden

Het Parc Natural de Mondragó is een ander belangrijk natuurgebied op Mallorca en ligt in de buurt van de stad Cala d’Or. Het park staat bekend om de heldere wateren en prachtige baaien, en herbergt een rijke diversiteit aan planten en dieren, waaronder de unieke Mallorcaanse steenuiltje, visarenden en de zeldzame kleine vleermuis. Het park biedt ook een aantal prachtige wandelpaden waar bezoekers de natuur op een intieme manier kunnen ervaren.

Parque Natural de Sierra de Tramuntana

Bergen en heuvels

Het Parc Natural de Sierra de Tramuntana is een bergachtig gebied in het noordwesten van Mallorca en is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden op het eiland. Het gebied herbergt vele unieke soorten flora en fauna, waaronder de Mallorcaanse geit, de kleine steenuil en de zeldzame gierzwaluw. Het gebied biedt ook vele wandel- en fietspaden voor degenen die willen genieten van de prachtige natuur.

Parque Natural de Sa Dragonera

Bergen en heuvels

Technisch gezien hoort Sa Dragonera bij het gebergte van de Sierra de Tramuntana, echter is het een eilandje waar men alleen met gebruik van een ferry naartoe kan komen

Parque Natural de la Península de Llevant

Bergen en heuvels

Technisch gezien hoort Sa Dragonera bij het gebergte van de Sierra de Tramuntana, echter is het een eilandje waar men alleen met gebruik van een ferry naartoe kan komen

Parque Natural de Ponent

Bergen en heuvels

Parque Natural de Ponent of Son Quint

Parque Natural Es Trenc

Stranden en moerassen

Technisch gezien hoort Sa Dragonera bij het gebergte van de Sierra de Tramuntana, echter is het een eilandje waar men alleen met gebruik van een ferry naartoe kan komen