Stranden op Mallorca

De grootste trekpleister van Mallorca zijn natuurlijk de stranden. Mallorca kent meer dan tachtige prachtige stranden; van drukke toeristische stranden tot verlaten paradijsjes. Vrijwel alle stranden op Mallorca zijn zandstranden en de watertemperatuur is over het algemeen heerlijk.

Waar op het eiland vind ik de beste stranden?

Over het gehele eiland zijn mooie stranden met goedkleurig zand en goede faciliteiten te vinden. De stranden aan de noord- en noordoost kust worden echter vaak omschreven als de beste stranden van het eiland.

Zijn de stranden op Mallorca ook geschikt voor kinderen?

Jazeker In het hoogseizoen zijn op de meeste populaire stranden strandwachters te vinden die alles goed in de gaten houden. Ook beschikt het merendeel van de stranden door boeien aangegeven zwemgebieden. Let op; de kleinere strandjes hebben doorgaans geen strandwachten of boeien en zijn dus minder geschikt om met kleine kinderen te bezoeken.

Is het gebruikelijk om topless te zonnen en zijn er ook naaktstranden?

Topless zonnebaden op Mallorca is algemeen geaccepteerd en dus geen enkel probleem. Voor naaktrecreanten heeft Mallorca verschillende mooie naaktstranden. Voorbeelden hiervan zijn Coves Dic, Es Trenc, Cala TortaPlaya, Bella Dona en Playa el Mago. Es Trenc, omringd door een natuurreservaat, is het beroemdste naaktstrand van Mallorca.

Beschikken de stranden over goede faciliteiten?

Op de grotere stranden zijn vaak goede faciliteiten te vinden, zoals douches en eet- en drinkgelegenheden. Ook zijn op veel stranden watersportmogelijkheden als parasailing, surfen en jetskiën.

Wat zijn goede aanbieders voor een complete strandvakantie naar Mallorca?

Online zijn vaak de beste aanbiedingen te vinden voor een zon- en strandvakantie. Voor complete vakanties inclusief vlucht en hotel of appartement nabij het strand

Welke stranden zijn aanraders om te bezoeken?

Palma Nova stranden
Palma Nova is een kustplaatsje in het zuidwesten van Mallorca. Palma Nova beschikt over drie prachtige zandstranden met helder water en goede faciliteiten als douches en watersportmogelijkheden.

Playa de Palma
Voor mensen die verblijven in hoofdstad Palma de Mallorca is een bezoek aan Playa de Palma aan te raden. Dit strand ligt vlakbij de stad en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Playa Es Trenc
Het Es Trenc strand is een vijf kilometer lang strand midden in een natuurgebied. Kristalhelder water, licht zand en omringd door een weids duingebied, een waar paradijs.

S’Arenal strand
Totaal iets anders is het toeristische S’Arenal strand. Dit strand is één van de populairste stranden van Mallorca. Elk jaar komen duizenden toeristen hier hun vakantie doorbrengen. S’Arenal heeft goede strandfaciliteiten en daarnaast ook een groot waterpark, Aquacity geheten.

Standjes van Cala D’Or

Cala Dór beschikt over verschillende kleine strandjes, allen gelegen in een eigen baai. De zandstranden worden omgeven door rosten en mooie natuur. Het geleidelijk aflopen in zee en de goede faciliteiten maken de stranden geschikt voor gezinnen met kinderen.

 

PSSSssst… Ga op zoek naar rustige baaitjes!

Mallorca is een toeristisch eiland, maar er zijn nog genoeg paradijselijke baaitjes te vinden waar je in alle rust van het strand kunt genieten. Cala en Basset bijvoorbeeld, nabij Sant Elm. Een verlaten keienstrand zonder faciliteiten en alleen te bereiken met een wandeling door een prachtig natuurgebied.