Het weer en klimaat op Mallorca

Mallorca staat alom bekend als een typisch mediterraan eiland met mooi weer, zee en strand.

Dus ik kan het hele jaar door mijn zonvakantie boeken op Mallorca?!

Een vakantie zeker echter gedurende het jaar heeft Mallorca verschillende weertypes. Voor een echte zonvakantie dien je dus toch goed te plannen. Mallorca kent een mediterraan klimaat met zonovergoten, warme zomers en zachte winters. Écht koud wordt het nooit, maar het kan er wel flink regenen.

Beste reistijd

De beste reistijd naar Mallorca is afhankelijk van uw persoonlijke wens. Eigenlijk is Mallorca het hele jaar de moeite waard. Bent u op zoek naar een gegarandeerde zonvakantie, dan raden wij juli en augustus aan. In het hoogseizoen is het er altijd zonnig met soms zelfs 11 uur zon per dag. Het nadeel is dan misschien de relatieve drukte op het eiland.

Hou je dus van iets meer rust en minder warm maar aangenaam weer, dan zijn de overige maanden aan te raden. Van oktober tot januari zijn de natste maanden, waarin het flink kan regenen, maar echt koud wordt het nooit. In februari begint het aangenaam te worden en staat het hele eiland in bloei, een aanrader voor natuurliefhebbers dus.

Naast natuurliefhebbers zal de lente en de nazomer de actievere toeristen aantrekken. In de lente stroomt het eiland al vroeg vol met fietsers en wandelaars uit heel Europa.

MaandenTemperatuur (°C)Neerslag (mm)
Jan1417
Feb1417
Mrt1511
Apr1812
Mei217
Jun2510
Jul284
Aug298
Sep2622
Okt2322
Nov1831
Dec1517