Is er een wandelvakantie op Mallorca?

Mallorca staat naast de zonvakanties en het urenlang bruinen op het strand ook bekend om de sportieve kant van het eiland. In de lente- en herfstmaanden stroomt het eiland namelijk vol met wielrenners en wandelaars uit heel Europa.

Het eiland is een perfecte locatie om de zomer te verlengen met haar zachte wintermaanden. Daarnaast heeft de heerlijke lente een prachtige natuur om te verkennen tijdens een wandeling en om de zomer te vervroegen,

Een perfecte wandelvakantie begint met een goed ontbijt in het zonnetje gevolgd door een wandeling door het gebergte of langs het strand. Men kan echter ook door de dorpjes wandelen om wat van de cultuur te leren kennen en vervolgens ergens te pauzeren met een lekker drankje.

Verschillende reisbureaus maken vakanties specifiek om te gaan wandelen of bieden verschillende wandelexcursies aan. Mocht dat bij uw reisbureau niet mogelijk zijn of wilt u liever zelf het heft in handen nemen, dan kunt u ervoor kiezen zelf een mooie route uit te stippelen. Wij doen u graag verschillende suggesties.

Inhoud

Weer en klimaat in Mallorca

Het weer op Mallorca is perfect voor activiteiten zoals wandelen of fietsen. Ieder seizoen brengt haar eigen charmes mee maar voor veel mensen zijn de voorjaarsmaanden perfect voor een wandelvakantie of fietsvakantie.

In de lente kunt u door het aangename wandelweer genieten van de prachtige natuur op Mallorca.

De zomer op Mallorca is geen aanrader voor de actieve vakantieganger. Het kan natuurlijk maar met de hogere temperatuur zult u goed moeten opletten dat u voldoende water drinkt.

De winters op Mallorca zijn mild. Er kan prima gewandeld worden, een winterjas zal niet nodig zijn maar zorgt u wel voor andere gepaste kleding.

Wandel 4-daagse op Mallorca

Mallorca wandelvakantie Valldemossa

Ook op Mallorca wordt jaarlijks (vanaf midden tot eind april) een wandel-4-daagse gehouden. Dit is een geweldige kans om een uitgestippelde route van 15 km of 25 km te lopen. In een goed georganiseerde wandelvakantie hoeft u zich geen zorgen te maken over de route en kunt u optimaal genieten van de natuur en het uitzicht. Bij terugkomst kunt u de finish overlopen in een feeststemming met muziek om daarna te genieten van een heerlijk drankje en een welverdiende maaltijd.

Wandelroutes voor uw wandelvakantie

Mallorca wandelborden wandelvakantie

15 km Routes

Cala Agulla – Cala Mesquida – Cala Ratjada
Wandeling richting de vuurtoren – Faro de Capdepera, het strand Cala Agulla, daarna de natuur van Coll de Marina en de duinen tot aan Cala Mesquida en tot slot loop je terug naar Capdepera.

Capdepera – S´heretat – Cap Vermell – Cala Ratjada
Door de natuur wandel je richting de baai van Sa Font de Sa Cala en op de terugweg loop je over de boulevard richting de finish.

Cala Agulla – Capdepera – Cap Vermell
Een andere route loopt naar de berg Puig de s’Agulla. Daarna loop je terug over het pad langs de vestiging van Capdepera naar de finishlijn.

Capdepera – Canymell – Cala Ratjada
Volg de route naar de golfbaan en loop dan door naar Canyamel en S`Heretat.

Mallorca wandelvakantie

25 km Routes

Cala Agulla – Cala Mesquida– Capdepera
Deze route loopt naar de vuurtoren en over de stranden Cala Agulla en Cala Mesquida. U loopt terug naar het historische plaatsje Capdepera met een klim langs de vestiging en vervolgens via de boulevard terug naar het einde.

Capdepera – S´heretat – Cap Vermell
De route loopt via het plaatsje S’Heretat en een prachtig wandeling via Sa Font de Sa Cala. Vervolgens loopt u via de boulevard terug naar Cala Ratjada.

Capdepera – Arta – Capdepera
Deze wandeling gaat een goed stuk het binnenland in, naar het historische dorp Artà met de twee prachtige kerken. U loopt vervolgens via een gedeelte van de Via Verde naast het oude spoorlijn naar Capdepera en daarna terug naar Cala Ratjada.

Capdepera – Cala Agulla – Son Moll – Font De Sa Cala – Cala Ratjada
De wandelroute gaat noordwaarts naar de berg Puig de S’Àguila. Hierna loopt u terug naar Cala Ratjada en dan via de boulevard langs Son Moll naar Font de sa Cala. Tenslotte wandelt u over een onverhard pad langs s’Heretat via Capdepera naar Cala Ratjada.